Det er nu mere end 2 måneder siden, at DJØF’s konference om aldersdiskrimination og seniorledighed på det danske arbejdsmarked blev afholdt. Og hvad er der så sket siden konferencen? Eller rettere, hvad er der så ikke sket?

Lone Nordby og jeg var så heldige at få lov til at repræsenterer græsrodsgruppen Adgang til Arbejde For Alle på konferencen. I panelet var DJØF, IDA, Københavns Universitet og Dansk Industri også repræsenteret.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard havde et indlæg med efterfølgende debat med deltagerne og panelet.

I mit indlæg der handlede om aldersdiskrimination i den digitale rekrutteringsproces, henvendte jeg mig direkte til paneldeltagerne fra IDA, Københavns Universitet, Dansk Industri og Beskæftigelsesministeren. Deres organisationer har alle det til fælles, at når de rekrutterer nye medarbejdere så efterspørger, registrerer og fravælger de ansøgere på alder. Jeg bad derfor disse topfolk om at gå hjem i deres organisationer og sikre, at deres HR-afdelinger satte en stopper for den digitale diskriminering. En simpel opgave, der blot kræver at man fjerne et felt i den digitale ansøgningsskabelon.

En simpel opgave, som man desværre ikke har fået løst. IDA, Københavns Universitet, Dansk Industri og Beskæftigelsesministeriet bruger stadig fordomme og diskrimination som rekrutteringsværktøjer i deres digitale processer.

I den kommende tid vil Adgang Til Arbejde For Alle, kontakte de rekrutteringsansvarlige og stille spørgsmålet;

Hvad er årsagen til, at Jeres topfolks holdninger og værdier ikke efterleves i jeres rekrutteringsprocesser?

Det er tid til at holde orden i eget penalhus.

Tak til DJØF for at sætte handling bag ord og holdninger. Tak til Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, for at italesætte erhvervslivets ansvar, i forhold til aldersdiskriminering på arbejdsmarkedet.

Det danske samfund har brug for et nyt perspektiv på alder.